Algemene Gebruiksvoorwaarden

 • -10% op uw winkelmandje. Aanbieding geldig voor alle klanten van Jacadi die zich tussen 05/04/2024 en 21/04/2024 inschrijven voor de nieuwsbrief, enkel met uw persoonlijke code op www.jacadi.be. Aanbieding geldig tot en met 28/04/2024, eenmalig per klant. Cumuleerbaar met andere lopende acties.
 • Aanbieding geldig vanaf €90 aankoop.
 • Door een account aan te maken op www.jacadi.be kunt u bestellingen plaatsen, de verwerking ervan opvolgen en uw profiel beheren.

  De nieuwsbrief van Jacadi:
  De nieuwsbrief van Jacadi informeert u regelmatig over de nieuwe artikelen op jacadi.be, aanbiedingen, het reilen en zeilen bij Jacadi en uw getrouwheidsvoordelen. In deze rubriek kunt u zich in- of uitschrijven voor de nieuwsbrief van Jacadi.

  Persoonlijke gegevens:
  In deze rubriek kunt u uw persoonlijke gegevens (aanvullen, bijwerken) beheren:
  - Contactgegevens
  - Adressen

  Mijn bestellingen en retourzendingen:
  In deze rubriek kunt u de verwerking van uw bestelling opvolgen. U wordt doorlopend geïnformeerd over de status:
  - Bestelling geregistreerd
  - Bestelling wordt klaargemaakt
  - Bestelling verzonden
  In deze rubriek vindt u eveneens uw facturen terug.

  Mijn getrouwheid:
  Als lid van ons getrouwheidsprogramma vindt u in deze rubriek een overzicht van uw getrouwheidsvoordelen (getrouwheidscheque, geboortecheque, verjaardagcheque).

  Mijn geboortelijst:
  Als u op jacadi.be een geboortelijst hebt aangemaakt, vindt u hier uw verlanglijstje en een overzicht van uw spaarpot en ontvangen cadeaus.

  Mijn familie:
  In deze rubriek kunt u uw kinderen en kleinkinderen aan uw account toevoegen om verjaardagcheques of geboortecheques te ontvangen als u lid bent van ons getrouwheidsprogramma (zie paragraaf GETROUWHEID).
 • Keuze voor een cadeaubestelling
  Op zoek naar een geschenk voor een bijzondere gelegenheid, geboorte, verjaardag of gewoon om iemand te verrassen? Verzend uw bestelling dan kosteloos en met een persoonlijke boodschap in een leuke cadeauverpakking (een cadeaudoosje voor kleine geschenken en een cadeautas voor grotere geschenken). Hoe? Vink bij het kiezen van de leveringsmethode van uw bestelling het vakje ‘Cadeaubestelling’ aan. De dienst wordt niet aangeboden tijdens de solden en de ‘Privéverkopen’, behalve op de geboortelijst.

  Verpakking van de cadeaubestelling
  We verpakken uw artikelen eerst zorgvuldig in zijdepapier en stoppen ze vervolgens in een leuke cadeauverpakking (doosje of tas voor grotere artikelen) in de kleuren van het merk Jacadi. Vervolgens leggen we het cadeau in een doos met stevig karton zodat uw cadeau niet beschadigd wordt. Het persoonlijke tekstje voor de bestemmeling wordt op de leverbon geprint.
  De bestemmeling ontvangt zijn cadeau zonder dat de prijs zichtbaar is. U kunt uw elektronische factuur raadplegen via ‘Mijn Account’ in het menu ‘Bestelling opvolgen’.

  Retourvoorwaarden van een cadeaubestelling
  Als het cadeau niet naar wens is, kan de bestemmeling één of meerdere artikels terugsturen indien de factuur en het retourformulier worden bijgevoegd.
  Het cadeau mag naar één van onze winkels worden teruggebracht (met uitzondering van Galeries Lafayette-corners en Jacadi Outlet) met het retourformulier en de elektronische factuur van de bestelling.
  In de winkel krijgt u ofwel de aankoopsom terug of kunt u het artikel omruilen. De bestelling wordt terugbetaald via de betaalmethode en op het rekeningnummer die tijdens de transactie gebruikt werden.

  U kunt het artikel ook per post terugsturen naar onze Fort Jaco-winkel op het onderstaande adres, samen met het ingevulde retourformulier en een kopie van de elektronische factuur.

  Retouradres per post:
  Jacadi-retourservice
  1320 Chaussée de Waterloo
  1180 UCCLE

  De aankoopsom wordt overgeschreven op uw bankrekening (eventuele kortingen afgetrokken).
  Zodra we uw geretourneerde artikelen ontvangen en gecontroleerd hebben, worden de artikelen terugbetaald door ze terug te storten op het betaalmiddel dat u voor de betaling van de bestelling gebruikt hebt.
  De terugbetaling zal binnen 4 à 5 werkdagen op uw rekening verschijnen, of op het einde van de maand als u met uitgestelde debitering werkt.
 • 1 – DE PARTIJEN

  Tussen JACADI SAS met een kapitaal van 25 847 956 euro, met maatschappelijke zetel te 32 rue Guersant 75017 Parijs, ingeschreven in het handelsregister van Parijs onder het nummer 441 878 473, hierna ‘Jacadi’ genoemd, en alle natuurlijke personen die lid willen worden van het getrouwheidsprogramma van JACADI, hierna ‘Begunstigde’ genoemd. Onder ‘Begunstigde’ verstaat men de wettelijke vertegenwoordiger van een kind of de grootouder in bepaalde specifieke gevallen.

  2 - AANVAARDING

  De Begunstigde erkent kennis genomen te hebben van en akkoord te gaan met de algemene gebruiksvoorwaarden van het getrouwheidsprogramma van JACADI. De algemene voorwaarden kunnen geraadpleegd worden op de website www.jacadi.be. Jacadi behoudt zich het recht voor om op ieder ogenblik de algemene voorwaarden van zijn getrouwheidsprogramma te wijzigen of op te schorten.

  3 - PRINCIPES

  U kunt zich in iedere JACADI-winkel in België of Luxemburg lid maken (behalve bij de Galerie Lafayette- en Printemps-corners en de IDKIDS-winkel). De lidkaart is gedurende één jaar geldig en kan worden gebruikt op de website www.jacadi.be en in alle winkels van JACADI in Europees Frankrijk en Europa (behalve bij de Galerie Lafayette- en Le Bon Marché en Printemps-corners en de IDKIDS-winkel).
  U kunt de kaart ook gebruiken om punten te sparen in de Benelux, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal en Oostenrijk. De aansluiting bij het getrouwheidsprogramma kan enkel gevalideerd worden als de meegedeelde gegevens op het moment van de aansluiting volledig, in overeenstemming met het gevraagde formaat en bruikbaar zijn. In dat opzicht, en in het kader van de strijd tegen identiteitsdiefstal en fraude, behoudt JACADI zich het recht voor om de Begunstigde, bij toetreding tot het getrouwheidsprogramma of bij gebruik van de voordelen van het programma, te vragen naar elk document waarmee hij zijn identiteit en/of die van de ingeschreven kinderen kan bewijzen. Fraude of misbruik bij het sparen van getrouwheidspunten door de Begunstigde kan leiden tot het onmiddellijk verlies van punten, annulering van de toegekende voordelen en annulering van de aansluiting van de Begunstigde bij het getrouwheidsprogramma, zonder terugbetaling van de aansluitingskosten.Het bedrijf JACADI behoudt zich eveneens het recht voor om van de Begunstigde, die zich schuldig heeft gemaakt aan fraude in het getrouwheidsprogramma, elk bedrag dat onrechtmatig door de Begunstigde zou ontvangen zijn, terug te betalen, onder voorbehoud van gerechtelijke vervolging die daaruit kan voortvloeien, met inbegrip van strafrechtelijke procedures. Er wordt slechts één lidkaart per gezin aanvaard (met gezin bedoelen we alle personen die op hetzelfde adres wonen). De lidkaart kost vijf (5) euro. Die prijs kan mogelijk wijzigen. De lidkaart wordt niet terugbetaald.

  4 – PUNTEN SPAREN

  Bij aankoop van een artikel in de winkel (behalve bij de Galerie Lafayette- en, Le Bon Marché en Printemps-corners en de IDKIDS-winkel) of op de website ontvangt u punten, nl. per aankoop van 1 euro ontvangt u 1 punt.
  Een aankoop is een artikel dat aan de kassa afgerekend wordt of een betaalde bestelling uit een van de deelnemende online winkels, volgens de volgende voorwaarden:
  • Een aankoop wordt verwerkt ongeacht de gebruikte betaalmethode (contant, betaalkaart, getrouwheidscheque, PayPal).
  • Een gift op de geboortelijst wordt afgerekend aan de schenker.
  • Als de houder van de geboortelijst een aankoop deels met de beschikbare giften EN deels met een betaalkaart betaalt, zal het met de kaart betaalde bedrag ingehouden worden.
  • U kunt geen punten sparen als u een artikel via een cadeaukaart koopt maar door een cadeaukaart te kopen kunt u wel punten sparen.

  De Begunstigde ontvangt een getrouwheidscheque ter waarde van tien (10) euro zodra hij/zij 200 punten heeft gespaard. Die cheque dient binnen de drie (3) maanden na de datum van afgifte gebruikt te worden.
  Indien u meer dan 200 punten hebt gespaard, worden de resterende punten bij uw volgende aankopen verrekend. U kunt uw puntensaldo steeds opvragen in een winkel, op de website in de zone 'Mijn account / Mijn getrouwheidof u kunt het terugvinden op het kassaticket van uw laatste aankoop.

  5 - GEBOORTE

  Bij iedere geboorte van een kind uit het gezin (kind dat op hetzelfde adres verblijft als de Begunstigde), met een beperking van 10 (tien) kinderen per Begunstigde, en waarvan de Begunstigde de wettelijke vertegenwoordiger is, biedt het getrouwheidsprogramma van JACADI u een geboortecheque ter waarde van tien (10) euro. Om hiervan te kunnen genieten, dient de Begunstigde JACADI op de hoogte te brengen van de geboorte door in één van de winkels zijn identiteitskaart en een kopie van de geboorteakte te tonen. Die gegevens worden ten vroegste op de dag van de geboorte overgemaakt en uiterlijk drie zes (6) maanden na de geboorte. Opgelet, de Begunstigde zal geen geboortecheque ontvangen indien de informatie over de geboorte en de identiteitskaart van de Begunstigde samen met een kopie van de geboorteakte niet binnen de drie zes (6) maanden na de geboorte worden voorgelegd.

  6 – VERJAARDAG KINDEREN

  Bij iedere verjaardag van een kind uit het gezin (kind dat op hetzelfde adres verblijft als de Begunstigde) en waarvan de Begunstigde de wettelijke vertegenwoordiger is of voor ieder kleinkind van de Begunstigde (grootouder) biedt het getrouwheidsprogramma een verjaardagcheque ter waarde van tien (10) euro, tot en met de leeftijd van 12 jaar. Enkel de wettelijke vertegenwoordiger van het kind en de grootouders kunnen van deze verjaardagcheque genieten, met een beperking van 10 (tien) kinderen per begunstigde.
  JACADI kan u, ter controle, vragen om uw identiteitskaart en een kopie van de geboorteakte van het kind te tonen.

  7 – GEBRUIK VAN DE GETROUWHEIDSCHEQUES

  De getrouwheidscheque, de geboortecheque en de verjaardagcheque worden aan de Begunstigde per e-mail of sms overhandigd. De cheques kunnen door de Begunstigde bij iedere aankoop worden gebruikt in alle winkels van JACADI in Europees Frankrijk, de Benelux, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal en Oostenrijk (behalve bij de Galerie Lafayette- en Printemps-corners en de IDKIDS-winkel) of om zijn lidmaatschap te verlengen (exclusief verzendingskosten). De getrouwheids-, geboorte-, en verjaardagcheques zijn geldig tot de vermelde vervaldatum. De cheque dient in één keer te worden gebruikt en kan niet omgeruild of terugbetaald worden. Indien een bestelling naar ons magazijn wordt teruggestuurd, zullen de punten van de gebruikte cheques geheel of gedeeltelijk terug op uw klantenkaart worden gezet.

  8 - DIENST ‘GEEF SCHOENEN EEN TWEEDE LEVEN’

  Als u lid bent van het getrouwheidsprogramma hebt u toegang tot de dienst ‘Geef schoenen een tweede leven’, in samenwerking met de organisatie Synergies TLC. Het programma geeft u de mogelijkheid om uw oude JACADI-schoenen (behalve laarzen en pantoffels) binnen te brengen. De schoenen zullen vervolgens overgemaakt worden aan de organisatie Synergies TLC.
  Dankzij die gift kunnen de leden op de dag van de inlevering van hun oude schoenen genieten van een korting van € 15 vanaf een aankoopbedrag van € 49 op de lopende schoenencollectie voro een paar gekochte schoenen.
  Deze aanbieding is enkel geldig in een winkel (met uitzondering van corners en IDKIDS-winkel) en kan niet met andere lopende acties gecumuleerd worden.

  9 – OMRUILING OF TERUGBETALING

  Klanten die lid zijn van het getrouwheidsprogramma van JACADI kunnen hun aankopen in de winkel of via de webshop tot twee maanden na de aankoop laten terugbetalen of omruilen. De standaardperiode bedraagt slechts één maand.
  Bij het omruilen of de terugbetaling van een aangerekende aankoop zal het effectief terugbetaalde bedrag afgetrokken worden van het totaalbedrag van alle aankopen op de terugbetalingsdatum.
  • Er zijn twee mogelijkheden indien de aankoop betaald werd met een getrouwheidscheque:
  * er kan de klantendienst gevraagd worden om het puntenequivalent opnieuw op de cheque te zetten.
  * terugbetaling in de vorm van een cadeaubon / cadeaukaart.
  • Indien het artikel werd aangekocht tijdens een aanbieding (buiten de solden), zullen de artikelen eveneens terugbetaald of omgeruild worden.

  Het omruilen van een artikel: Indien u, in de winkel, vraagt om een aangekocht en reeds aangerekend artikel om te ruilen, worden de volgende regels toegepast:
  • Bij het omruilen voor een goedkoper artikel, zal het terugbetaalde bedrag afgetrokken worden van het totaalbedrag van de gespaarde punten op de dag van de omruiling.
  Opgelet: indien het artikel met een getrouwheidscheque betaald werd, zal de klant enkel een terugbetaling kunnen ontvangen voor het bedrag dat niet met de getrouwheidscheque betaald werd.
  • Bij het omruilen voor een duurder artikel, betaalt u het verschil. Dat bedrag wordt toegevoegd aan de punten die u op de datum van omruiling reeds verzameld hebt.

  Indien het omruilen niet op vraag van de oorspronkelijke koper gebeurt, zal het omruilen voor een andere maat en voor een goedkoper artikel niet in rekening worden gebracht (niet voor de oorspronkelijke koper, noch voor u die het artikel wenst om te ruilen). Als de aankoop echter duurder is dan het omgeruilde artikel zal de aankoop in rekening worden gebracht ten voordele van degene die het artikel wenst om te ruilen en dit ten bedrage van het verschil tussen beide aankoopprijzen.

  10 – LIDMAATSCHAP VERNIEUWEN

  Het lidmaatschap voor het getrouwheidsprogramma van JACADI is één (1) jaar geldig. Binnen de 45 dagen voor het verstrijken van de vervaldatum en binnen de drie maanden na de vervaldatum, dient de Begunstigde zijn lidmaatschap te vernieuwen om van de voordelen van het getrouwheidsprogramma van JACADI te kunnen blijven genieten. Het jaarlijkse lidmaatschap kost vijf (5) euro, een tarief dat gewijzigd kan worden. Het puntensaldo van de Begunstigde wordt 3 jaar lang bijgehouden na de vervaldatum van het lidmaatschap. Na die termijn, zal het gespaarde puntensaldo van de Begunstigde worden gewist.

  11 - PERSOONLIJKE GEGEVENS

  Uw persoonsgegevens worden door het bedrijf JACADI SAS verzameld en verwerkt, enerzijds om de aangeslotene te laten profiteren van de voordelen van het getrouwheidsprogramma, en anderzijds om hem, indien hij daarvoor zijn toestemming geeft, aanbiedingen, nieuws of al dan niet gepersonaliseerde reclame toe te sturen.
  JACADI neemt alle noodzakelijke maatregelen, conform de geldende wettelijke bepalingen om de bescherming, vertrouwelijkheid en veiligheid van uw persoonsgegevens te garanderen.
  Uw persoonsgegevens worden bewaard tijdens de volledige duur van uw aansluiting bij het getrouwheidsprogramma, en gedurende drie jaar na afloop van uw aansluiting bij het programma.
  Overeenkomstig de geldende wetgeving hebt u het recht om uw gegevens te raadplegen, uw wensen kenbaar te maken, uw gegevens te verbeteren en u te verzetten tegen de behandeling van uw persoonlijke gegevens. Om dat recht uit te oefenen, dient u een brief te schrijven met vermelding van uw naam, voornaam, adres en klantnummer naar: JACADI Service Clients, 32 rue de Guersant, 75017 PARIS, of contact met ons op te nemen via e-mail: klantendienst@jacadi.com.
  JACADI kan, indien het bedrijf het noodzakelijk acht, de identiteit van de klant controleren via een geldig identiteitsbewijs.
  Om ten volle te kunnen profiteren van uw voordelen (getrouwheidsvoordeel, geboortevoordeel, verjaardagsvoordeel, voordeel à la carte), verbindt de Begunstigde zich ertoe het bedrijf JACADI SAS op de hoogte te brengen van elke wijziging met betrekking tot zijn persoonsgegevens, door rechtstreeks contact op te nemen met de winkel van zijn keuze of door in te loggen op zijn klantenaccount.
  Raadpleeg de rubriek 'Persoonsgegevens' voor bijkomende informatie.
  • Frankrijk: service-clients@jacadi.fr
  • België: service-clients@jacadi.be
  • Luxemburg: service-clients@jacadi.lu
  JACADI kan, indien het bedrijf het noodzakelijk acht, de identiteit van de klant controleren via een geldig identiteitsbewijs.

 • De elektronische cadeaukaart kan in één of meerdere keren gebruikt worden op de website www.jacadi.be en in alle Jacadi-winkels in Europees Frankrijk, België en Luxemburg, uitgezonderd Jacadi stock, corners in Galeries Lafayette en Printemps en IDKIDS-winkels. De kaart kan ook met een ander betaalmiddel aangevuld worden. De elektronische cadeaukaart staat op naam en kan niet omgewisseld, vervangen of op een rekening gecrediteerd worden. De cadeaukaart kan niet terugbetaald worden, zelfs bij verlies, diefstal, beschadiging of verstrijking. Elke vraag voor terugbetaling van de producten die via de elektronische cadeaukaart gekocht zijn, kan enkel aanvaard worden als er een nieuwe elektronische cadeaukaart uitgegeven wordt. 1 jaar geldig vanaf de datum dat de elektronische cadeaukaart naar de begunstigde verzonden is. De algemene gebruiksvoorwaarden van de elektronische cadeaukaart, het saldo en de geldigheidsdatum kunnen in de winkel en op de website www.jacadi.be geraadpleegd worden.

  Zodra de oorspronkelijke bestemmeling de cadeaukaart ontvangen heeft, krijgt de koper een maand de tijd om de aankoop eventueel te herroepen. Wanneer JACADI een herroepingsmelding ontvangt, zal het de elektronische cadeaukaart deactiveren op voorwaarde dat het bedrag op de kaart niet volledig of gedeeltelijk uitgegeven is. De terugbetaling gebeurt binnen één maand volgens de bankvoorwaarden die bij de aankoop gehanteerd werden. De elektronische cadeaukaart staat op naam en kan niet omgewisseld, vervangen of op een rekening gecrediteerd worden. De cadeaukaart kan niet terugbetaald worden, zelfs niet bij verlies, diefstal, beschadiging of overschreden geldigheidsdatum.

  JACADI SAS met een kapitaal van 20 000 000,00 euro, ingeschreven in het handelsregister van Parijs onder het nummer 441 875 473, met maatschappelijke zetel te 32 Rue Guersant, 75017 PARIJS.
 • De algemene gebruiksvoorwaarden van onze geboortelijst vindt u via https://www.jacadi.be/nl_BE/la-liste-de-naissance
 • Bekijk de algemene gebruikersvoorwaarden van Olapic: https://www.jacadi.be/cgu_olapic